Proiectul handbalului feminin de la Turda începe să atragă tot mai mult atenția oamenilor din lumea handbalului românesc.

Steluța Luca, vicepreședinte al FRH și cel mai bun inter dreapta din istoria handbalului românesc, a făcut o vizită la Turda și a trecut și pe la sala „Gheorghe Barițiu” pentru a le transmite tinerelor jucătoare un mesaj de încurajare.

Venirea la Turda a medaliatei cu argint la Mondialul din Sankt Petersburg din 2005, confirmă importanța proiectului de la Turda și modul serios în care se lucrează la AHC Potaissa Turda. Tinerele handbaliste au început deja antrenamentele sub comanda antrenorilor Marius Novanc și Mihaela Tivadar.

„Faptul că acest proiect de la Turda are un start bun și, asemănător muncii pe care am făcut-o la masculin, are o perspectivă bună prin modalitatea în care antrenorii și-au făcut selecția, prin organizarea clubului și toată susținerea pe care o au sportivii, a atras atenția Federație Romane de Handbal.
O surpriză deosebit de plăcută a fost prezența în sală a celei mai valoroase jucătoare din istoria naționalei feminine pe postul de inter dreapta, Steluța Luca. A fost în vizită la Turda și a profitat de acest aspect pentru a avea contact cu noua academie feminină a clubului. noatru. Le-a surprins extrem de placut pe fete cu prezența la antrenamentul de dimineață, la care le-a încurajat, le-a felicitat că au ales Turda, că au ales acest proiect, pe care îl vede ca fiind unul de mare viitor, mai ales din perspectiva faptului ca le poate conferi sansa de a cocheta cu loturile naționale pe care le are în subordine, acolo unde are o mare experiență. Le-a recunoscut pe multe dintre jucatorele noastre, cu care a avut deja contact în istoria recentă pe plan de selecție națională și s-a bucurat că le vede reunite într-o echipă competitiva la Turda.Am avut ocazia să îi prezentăm proiectele pe termen lung, condițiile pe care le oferim pentru performanta și ne bucurăm de suportul, sprijinul și atenția vicepreședintelui Federației pentru ceea ce facem aici. Această atenție motivează fetele într-un sens cât se poate de pozitiv, toate fiind sub lupa celor care fac selecția pentru loturile naționale. Și, cum la băieți am ajuns să avem deja mai mulți jucători la loturile naționale, promovând la fiecare generație câte un jucător sau doi, suntem siguri că vom reuși asta și la feminin.
Ne dorim ca pe termen mediu să formăm o echipă valoroasă cu fetele de aici și pe termen lung să avem întreaga piramidă, care să producă talente pe bandă rulantă pentru sportul turdean, pentru loturile naționale și pentru rezultate deosebite, atât pe plan intern, cât și internațional.”, a declarat președintele clubului turdean, Flaviu Sâsâeac.