După patru luni extrem de lungi, clubul nostru a organizat primele meciuri de handbal din România.

Alături de formația noastră, la turneu au mai participat CS Minaur Baia Mare și CSM Vaslui.

Clubul nostru a anunțat DSP Cluj că dorește să organizeze un turneu amical, iar autoritatea clujeană a impus niște reguli care au condiționat organizarea acestui turneu.

SETUL DE REGULI RESPECTATE DE ECHIPELE PARTICIPANTE:

 • Înainte ca echipele să ajungă la sala de sport, acestea vor trimite lista participanților cât și rezultatul testării RT-PCR efectuate cu maxim 48 de ore înaintea începerii competiției.
 • Purtatul măștii de protecție este obligatorie în toate situațiile, exceptând cazul în care sportivul intră efectiv în joc.
 • Se va măsura temperatura la fiecare membru al delegațiilor participante la turneu cu un termometru contactless și  temperatura va fi consemnată într-un tabel de către organizatori. Dacă temperatura corporală depășește 37.3 grade se va reface testarea după 5 minute și în cazul în care aceasta rămâne peste parametrii stabiliți, respectivei persoane îi va fi interzis accesul în sala de sport.
 • Accesul în sală se face pe căi de acces diferite, direct pe suprafața de joc fără utilizarea vestiarelor comune.
 • La sfârșitul jocului nu se vor utiliza dependințele. Dezechiparea și dușul vor fi făcute la hotelul la care sunt cazate echipele.
 • La intrarea în sală, jucătorii se vor dezinfecta pe mâini cu Meditol, cât și pe încălțările cu care au intrat în sală, călcând pe covorul îmbibat în dezinfectant.
 • Fiecare participant la meci va completa un formular (da/nu) care conține simptome posibile ale COVID-19 și confirmă cele declarate prin semnătură. Dacă una sau mai multe întrebări va avea „da” ca răspuns, se va lua o decizie privind accesul și permisiunea de desfășurare a activității de către responsabilul de igienă.
 • Formațiile vor veni la sală direct echipate de joc, jucătorii se vor schimba în sectoarele de tribună special amenajate conform normativelor.
 • În zona comună va fi desemnată o persoană care se va ocupa de dezinfectarea spațiilor comune atinse cu mâinile. Aceasta va purta în permanență mască de protecție și mănuși și va păstra distanța recomandată față de jucătorii echipelor, staff și brigada de arbitri.
 • Fiecare sportiv va lua loc pe banca de rezerve sau în tribună pe locurile special delimitate.
 • Jucătorii celor două echipe nu vor ieși în același timp la încălzire si vor evita orice contact direct cu adversarul pe durata încălzirii;
 • La începutul meciului nu se va efectua tradiționalul salut al echipelor.
 • Nu se va face prezentarea componenților echipelor.
 • La fiecare 10 minute, mingea de joc se va schimba cu una nouă. Mingea utilizată se va dezinfecta de persoana desemnată.
 • Staff-ul medical, antrenorii care vor lua loc pe banca și jucătorii de rezervă vor purta măști și vor păstra o distanță de doi metri între ei pe locurile special amenajate. Excepție de la purtarea măștii o va avea antrenorul principal cu condiția păstrării unei distanțe de minimum 2 metri față de alte persoane.

De altfel, aseară încă nu se știa dacă cei de la CS Minaur Baia Mare vor putea participa la turneu, rezultatul testului pentru COVID-19 al băimărenilor ajungând la ora 22:00.

Primul meci s-a desfășurat vineri seara, când AHC Potaissa Turda a câștigat duelul cu CSM Vaslui, scor 39-28.

Astăzi s-a desfășurat duelul dintre CS Minaur Baia Mare și CSM Vaslui, maramureșenii reușind să se impună, scor 27-26.

Președintele clubului turdean, Flaviu Sâsâeac, a declarat: „Respiram din nou handbal dupa aproape 5 luni de pauza. Ne-a fost atat de dor de acest minunat fenomen sportiv, care ne-a contaminat frumos sufletul de-a lungul anilor de competitie. Cu efortul insumat al cluburilor participante la turneu, al primarului municipiului Turda si al grupului local pentru situatii de urgenta, precum si al DSP Cluj, prin respectarea normelor legale impuse si cu multa responsabilitate si asumare, acest turneu a putut avea loc. Ne-am luat toate masurile privind preventia si cambatere riscurilor de infectare cu COVID-19 si am reinceput jocurile. Trei partide frumoase si extrem de utile in perspectiva pregatirii noului campionat. Nici macar nu a contat scorul meciurilor, comparativ cu bucuria ca se poate juca din nou. Consideram ca, in maniera similara, respectand toate rigorile organizatorice in contextul pericolului pandemic, se vor putea organiza si de catre colegii nostri de competitie meciurile de pregatire programate, atat la masculin cat si la feminin. Vom pune la dispozitie in mod direct si prin intermediul FRH toate documentele si recomandarile de care ne-am folosit pentruoirganizarea turneului de la Turda. Opinia mea este ca pasii relansarii competitionale trebuie facuti acum, dar treptat si cu multa rigoare preventiva. In cazul in care am ramane blocati, cu activitatea sportiva in adormire, riscam sa nu ne mai revenim ani de zile atat in ce priveste handbalul cat si in ce priveste restul ramurilor sportive. Sper sa fim un exemplu de bune practici pe latura organizarii meciurilor in contextul dat, iar exemplul nostru sa fie util tuturor celor care iubesc handbalul in particular si sportul in general. Cred cu tarie ca e timpul sa facem toate eforturile legale si de organizare, in asa fel incat sa poata fi reluate oficial intrecerile sportive aferente noului sezon. Solicit in acest sens sprijinul FRH, al tutuor cluburilor, al MTS si al celorlalte institutii abilitate, in asa fel incat sportul sa nu ajunga in moarte clinica, dimpotriva, sa se poata relansa cu succes!”