Ce program au jucătorii în această perioadă de carantină?

Ionuț Ștef: La fel ca toată lumea, în această perioadă și jucătorii de la AHC Potaissa sunt în carantină și respectă cu strictețe acest lucru. Referitor la programul de antrenament, fiecare se antrenează individual, în casă sau în curte, folosind materiale pe care le folosim și în cadrul antrenamentelor organizate (antrenamente cu rezistență elastică sau folosind TRX). Nu știm încă data exactă când se va relua activitatea și ei au conștientizat că trebuie să își mențină un tonus cât se poate de bun în aceste condiții.

Ce exerciții fizice, care pot fi făcute acasă, recomanzi pentru suporteri?

Ionuț Ștef: Pentru suporteri, recomand absolut orice fel de mișcare sau exerciții care îi ajută să se simtă activi. Plecând de la exerciții de bază cu greutatea corpului (genuflexiuni, flotări, izometrie) și adăugând grade de dificultate, folosind orice obiecte găsesc prin casa sau gospodărie, iar de aici, depinde de inventivitatea fiecăruia.

Cum îți trece timpul în această perioadă de carantină?

Ionuț Ștef: Sincer, trece destul de greu. Ne-a cam dat peste cap această pandemie, noi eram mult timp plecați, deci este o schimbare majoră. Însă, nu mă pot plânge, ne descurcăm, ne antrenăm și trece.

Care este lucrul cel mai „banal” de care îți este cel mai dor?

Ionuț Ștef: Sunt o mulțime de lucruri de care mi-e dor, lucruri pe care le consideram normale, că ni se cuvin. N-aș putea numi unul anume, pentru că sunt prea multe.

De cât timp are nevoie un sportiv, după această pauză, pentru a reintra în ritmul de competiție?

Ionuț Ștef: Aici sunt mai multe variabile. Dacă luăm situația de acum, care ne mai obligă la încă aproximativ 30 de zile de stat în casă, și dacă luăm în calcul și interesul jucătorilor de a se menține, cât de cât în formă fizică, eu cred că e nevoie de minim 15  zile de antrenamente pentru a ajunge la aproximativ 80% din forma de competiție. E nevoie de aproximativ două săptămâni, pentru că lipsesc în totalitate antrenamentele cu mingea, specifice, de efort specific.

Transmite un mesaj suporterilor turdeni.

Ionuț Ștef: Suporterilor turdeni le spun că ne este dor de ei, de „gălăgia” din sală. În același timp, le transmit să stea, pe cat posibil în case, să ne putem vedea sănătoși la sală. Sărbători fericite și liniștite tuturor!