Marți și miercuri la Turda s-a desfășurat prima ediție a conferinței naționale „Potaissa Handball Conference”, în cadrul programului „Școala pentru toți – Activități extracurriculare – Handbal”.

Conferința a fost organizată de clubul AHC Potaissa Turda, în colaborare cu Fundația Culturală „Hyperion”, Asociația Promotorilor de Afaceri Sustenabile și Asociația Professional Sport Solutions.

Printre invitați s-a numărat Xavier Pascual Fuertes și Roger Font Ribas, antrenorul principal și preparatorul fizic de la Barcelona. Cei doi au vorbit despre diverse tactici de apărare și de atac, dar și despre modul de pregătire fizică la unul dintre cele mai mari cluburi din lume, FC Barcelona.

La finalul conferinței, antrenorul Barcelonei, Xavier Pascual, a declarat: „Cred că cel mai important lucru în handbal e să ai pasiune pentru acest sport, apoi trebuie să te concentrezi și pe alte lucruri. Să fii mereu în priză, să stai multe ore în sală. Pentru mine, handbalul este pasiunea vieții.”

De asemenea, în cadrul conferinței s-a vorbit și comunicarea din timpul unui antrenament (Leon Gomboș), despre recuperarea după accidentări (Claudiu Man), despre nutriție (Ioana Popa) și despre psihologia sportivă (Marius Crăciun).

Printre participanți s-au numărat: Florentin Pera (antrenor SCM Râmnicu Vâlcea), Gheorghe Tadici (antrenor SCM Zalău), Dragoș Luscan (fost preparator fizic al Simonei Halep), George Tăutu (antrenor CSM Oradea), Liliana Costea (prof univ Fac. Ed. Fizică și Sport din cadrul UBB), Mihai Rohozneanu (conf univ Eftimie Murgu Reșița), Gabriel Borodi (fost antrenor federal), dar și alți participanți din lumea handbalului și nu numai.