Formația noastră a câștigat confruntarea de astăzi, scor 23-22, disputată contra celor de la CSA Steaua București. Meciul a contat pentru etapa a VII-a, din Liga Zimbrilor.

Băieții noștri au început mai bine meciul, ajutați și de revenirea accidentaților Szoke și Talas. După primele 10 minute, Potaissa Turda avea un avantaj de două goluri (6-4), avantaj la care a contribuit din plin și Ionuț Irimuș (10 intervenții în prima repriză). Până la pauză, diferența s-a dublat, „magnificii” având un avantaj de patru goluri la jumătatea meciului (13-9).

Marius Szoke a simțit dureri în zona gambei și nu a mai jucat în partea secundă. Oaspeții au profitat de unele inexactități și au reușit să restabilească egalitatea și chiar să treacă în avantaj (18-20, min 51).

Finalul de meci a fost excelent pentru Turda, băieții antrenați de Horațiu Gal reușind să marcheze de cinci ori consecutiv (23-20, min 59).

După victorie cu CSA Steaua București, formația noastră rămâne cu parcurs perfect pe teren propriu (patru meciuri – patru victorii). Etapa viitoare, Turda se va deplasa la Baia Mare (joi, ora 18:00).

AHC POTAISSA TURDA – STEAUA BUCUREȘTI 23-22 (13-9)

Pentru formația noastră au marcat: Ghiță (5), Terzic (4), Szoke (3), Thalmaier (2), Pavel (2), Șandru (2), Cîntec (1), Laslo (1), Iancu (1), Lazăr (1).

Horațiu Gal, antrenor AHC Potaissa Turda: „Ambele echipe aveau nevoie de aceste puncte. Ei veneau după o înfrângere cu Baia Mare, care probabil i-a motivat și mai mult. Am început foarte bine, am avut un avantaj de patru goluri la pauză, dar în partea a doua, odată cu accidentarea lui Szoke, au fost câteva momente de brambureală, de care Steaua a profitat și s-au distanțat la două goluri. Îmi felicit băieții că nu s-au pierdut, au rămas puternici în apărare și am reușit să recuperăm mingea, iar pe faza a doua să marcăm.”

Cristian Ghiță, inter AHC Potaissa Turda: „A fost un meci extraordinar de greu, știam că nu o să cedeze, mai ales după meciul pierdut cu Baia Mare. Am avut o primă repriză foarte bună, dar în partea a doua ne-au surprins puțin cu apărarea, plus accidentarea centrului nostru. Am avut ultimele cinci minute foarte bune și nu am cedat.”