Clubul nostru a avut parte de un grup de susținători de la școala „Horea, Cloșca și Crișan” la partida de ieri, contra echipei CSM Reșița.

La partida de ieri au fost prezenți elevi ai școlii, dar și învățători și părinți.

Astfel de acțiuni ale AHC Potaissa Turda vor continua și la partidele din viitor, urmând ca la fiecare meci să fie invitați elevi de la alte școli din Turda.

Una dintre învățătoarele prezente ieri la sală, Crina Pașc, ne-a declarat: „Copiii au venit însoțiți de părinți, niciunul dintre ei nu mai fusese la un meci de handbal până ieri. Asta a fost și ideea acestei acțiuni, familiarizarea cu acest sport. Au fost foarte încântați, eu de asemenea, recunosc că nu am mai fost la un meci până acum. Am petrecut o duminică după-masă într-un alt mod. Cu siguranță, vom mai reveni la sală și la alte meciuri. Copiii sunt dornici să practice acest sport și mulți dintre ei vor veni și la selecția de pe 5 octombrie.”

Este pentru prima dată când am fost cu familia la un meci de handbal. Copiii au fost extrem de încântați și chiar ne întrebau când vor avea loc preselecțiile la echipă. Cu următoarea ocazie, cu siguranță vom fi în sală.”, ne-a declarat Luminița Chiș, unul dintre părinții prezenți în sala „Gheorghe Barițiu”.

Președintele clubului turdean, Flaviu Sâsâeac, a declarat: „După ce AHC Potaissa Turda, prin reprezentanții ei, a fost în fiecare școală din municipiul nostru pentru promovarea preselecției ce urmează a avea loc în 5 octombrie la sala Gh. Barițiu, am considerat că cel mai elocvent mod de a-i familiariza pe tinerii turdeni cu fenomenul handbalistic este de a-i invita împreună cu dascăli și părinți la meciurile echipei noastre de seniori. Să întâlnească și să perceapă prin propriile simțuri cum este marea performanță sportivă în propria lor comunitate cu speranța că se va sădi în interiorul lor visul de a deveni la rândul lor înalți performeri în acest minunat sport, handbalul. Sprijinul deosebit oferit de municipalitatea turdeană în ce privește activitățile sportive trebuie să se răsfrângă în mod special asupra cât mai multor tineri și de aceea ne-am propus să dezvoltăm în cadrul clubului de handbal și ramura feminină. Sunt atâtea mici campioane aici la Turda, iar noi nu trebuie să facem altceva decât să le descoperim, să le oferim cea mai bună pregătire și să le lansăm spre marea performanță sportivă.”

Vă reamintim că în data de 5 octombrie (sâmbătă), clubul nostru va organiza o selecție pentru copii între 6 și 11 ani.