Clubul nostru și-a lansat astăzi, prin intermediul unei conferințe de presă, proiectul în ceea ce privește handbalul feminin.

La conferința de presă ce s-a desfășurat la sala „George Barițiu” au fost prezenți: Mihaela Tivadar (coordonatorul centrului de copii și juniori – handbal feminin), Cristian Octavian Matei (primarul Municipiului Turda) și Flaviu Sâsâeac (președintele AHC Potaissa Turda).

„La ultima conferință de presă am discutat în preambul despre acest proiect, complementar cu cel al băieților, dar și cu cel de volei feminin. Ambele cluburi se vor asocia în cadrul aceluiași proiect de realizare a unui campus sportiv ce va cuprinde sala de sport, spații de cazare-masă și sălii de studiu care într-un final, va avea o valoare de minim 5 milioane de euro.” – Cristian Octavian Matei

„M-am întors acasă, eu fiind de loc din zona Turzii, iar când Flaviu a venit cu acest proiect am fost extrem de încântată. Știu că la Turda, la băieți, totul e foarte bine pus la punct și mă gândeam că și la fete am putea realiza același lucru. Sunt încântată de ce am găsit, consider că sunt condiții de a se lucra excelent și în ceea ce privește handbalul feminin la Turda. Pentru început vom constitui trei grupe aferente categoriilor de vârstă: 6-7 ani, 8-9 ani și 10-11 ani. O să începem selecția de săptămâna aceasta și cu răbdare, sperăm să mergem pe urmele băieților. Am încredere că ceea ce îmi propun vom și reusi.” – Mihaela Tivadar

„E un proiect planificat pe termen scurt, mediu și lung. Vom înființa aceste trei grupe de junioare. Ulterior, vom realiza întreaga piramidă, iar după aceasta, să țintim spre o echipă în Divizia A, unde fetele să demonstreze că au valoare. Încrederea e maximă în Mihaela și în persoanele cu care va colabora. Ea va fi liderul pe partea feminină și are parte de toată încrederea noastră.

Vom merge în fiecare sală de clasă, care se circumscriu categoriilor de vârstă vizate. La momentul respectiv vor fi notate persoanele care vor să participe la preselecție, care va fi la începutul lunii octombrie. Va fi aleasă o grupă de 25 de jucătoare, pentru fiecare categorie de vârstă. Selecția se va face prin prezența personală a antrenoarei, împreună cu reprezentați ai clubului, la fiecare sală de clasă în cele opt școli din municipiul Turda.

Din sezonul următor, din vara anului 2020, vom înscrie grupele în campionatele aferente fiecărei categorii de vârstă. Avem un an de adaptare și de la anul să participe la competiție.

Nu se va achita nicio taxă de instruire. În plus, clubul va asigura toate condițiile de pregătire și participare la competiție, indiferent ca e amicală sau oficiala și va asigura toate echipamentele necesare competițiilor, exact cum se întâmplă și la categoriile de băieți.

Avem încredere ca proiectul va fi o reușită ” – Flaviu Sâsâeac