Formația noastră a câștigat astăzi duelul cu AHC Dobrogea Sud, scor 32-27, reușind cea de-a doua victorie din tot atâtea partide în Liga Zimbrilor.

Primele 15 minute ale partidei au fost mai echilibrate, scorul fiind egal (5-5). Finalul reprizei a fost excelent pentru AHC Potaissa Turda, formația noastră reușind să marcheze de 12 ori. Diferența la pauză a fost de șapte goluri, 10-17.

AHC Dobrogea Sud a avut o perioadă bună de joc în partea secundă, reușind să se apropie la trei goluri (20-23, min 45). Băieții noștri au gestionat perfect finalul de meci, reușind să mențină distanța față de gazdă.

Următorul adversar al formației noastre va fi SCM Politehnica Timișoara (14 septembrie, ora 11:00), partida urmând să se dispute în sala „George Barițiu” din Turda.

Flaviu Sâsâeac, președinte AHC Potaissa Turda: „E o mare bucurie pentru că am reușit să câștigăm în singurul loc unde nu câștigasem până acum. A fost o zi în care ne-a ieșit aproape tot. Băieții s-au desfășurat foarte bine, atât pe atac, cât și pe apărare. Am reușit să marcăm, atât pe pătrunderi, cât și în momentele dificile, cu aruncări de la distanță. Cred că acestea sunt motivele acestei victorii.

Ne-am dorit să nu facem greșeala adversarilor noștri de săptămâna trecută și să gestionăm bine avantajul avut la pauză. Au fost și momente dificile, dar atunci au venit acele aruncări de la distanță care au intrat. Interii și-au făcut foarte bine treaba și plecăm de aici fericiți.

E doar o victorie de campionat, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Sezonul e lung și contează finalul. Începutul e bun, dar trebuie să menținem ritmul un an de zile, în special la final, unde se va hotărî și ierarhia.

Ne bucurăm de câteva zile libere, iar de luni începem munca pentru meciul cu Poli. Un meci greu, dificil, câștigătoarea Cupei României, o echipă foarte bună. Dar, deocamdată, savurăm această victorie.”

AHC DOBROGEA SUD – AHC POTAISSA TURDA 27-32 (10-17)

Pentru formația noastră au marcat: „Ghiță (9), Cîntec (5), Talas (4), Szoke (3), Thalmaier (3), Șandru (3), Pavel (2), Lazăr (1), Ghivil (1), Iancu (1).