Formația noastră a câștigat primul duel din noul sezon al Ligii Zimbrilor, 28-27, în fața CSM-ului din București.

Prima repriză a aparținut oaspeților, care au avut șase goluri avans la pauză, scor 12-18.

Primele 10 minute din repriza secundă au fost identice cu prima repriză, CSM-ul distanțându-se și la șapte goluri (14-21, min 36). Ultimele 20 minute au fost superbe. Potaissa a avut un joc excelent pe apărare, reușind să se apropie la patru goluri (22-26, min 51).

Portarul CSM-ului, Jakub Kurpa, a fost eliminat, după un fault asupra lui Răzvan Pavel (min 52). Echipa noastră a continuat jocul bun pe apărare și conta-atac și a reușit să egaleze în minutul 59. Ultimul gol a fost marcat de Ciprian Șandru, care a adus victoria, la primul meci oficial în tricoul Potaissei.

Flaviu Sâsâeac, președinte AHC Potaissa Turda: „A fost un meci cu două parți diferite. 40 de minute în care nu ne-am regăsit, nu a mers poarta; dar omogenitatea lotului și felul în care băieții au abordat ultimele 20 de minute din meci, plus că echipa adversă a jucat cu aceeași șase-șapte jucători aproape tot meciul, a fost cheile de final meci. Apărarea a făcut minuni, câțiva jucători și-au dat viața acolo și nu putem decât să fim fericiți pentru rezultatul final. A fost un meci cu mari emoții și ne bucurăm că am câștigat. Publicul a fost extraordinar, ne-a purtat spre victorie.”

Horațiu Gal, antrenor Potaissa Turda: „Au fost două reprize total diferite. Au fost 40 de minute, în care jucătorii mei nu cred că au revenit din vacanță. Am fost apatici și pe apărare și pe atac ce a permis CSM-ului să aibă un joc lejer. Sunt convins că, alături de public, jucătorii s-au mobilizat și eu zic că de la un 7m ratat de ei, a pornit drumul nostru să recuperăm minge cu minge și să câștigăm la un gol. Îmi felicit jucătorii că nu au cedat și publicul, care încă o dată, dovedește că e cel mai bun din țară.

Formația noastră va evolua joi viitoare, de la ora 18:00, pe terenul Dobrogei Sud Constanța.

AHC Potaissa Turda – CSM București 28-27 (12-18)

Pentru formația noastră au marcat: Szoke (8), Șandru (5), Thalmaier (4), Pavel (4), Pințoiu (2), Talas (2), Ghiță (2), Cîntec (1), Ghivil (1).

foto: arhivă